Az Azure virtuális gépek (VM) az Azure által kínált igény szerinti, skálázható számítási erőforrások egyik típusa. Általában akkor választ VM-et, ha nagyobb kontrollra van szüksége a számítástechnikai környezet felett, mint amit a többi választási lehetőség kínál. Ez a cikk arról ad tájékoztatást, hogy mit kell figyelembe vennie, mielőtt VM-et hoz létre, hogyan hozza létre és hogyan kezeli azt.

Az Azure VM a virtualizáció rugalmasságát nyújtja anélkül, hogy meg kellene vásárolnia és karbantartania az azt működtető fizikai hardvert. A VM-et azonban továbbra is karbantartania kell a feladatok elvégzésével, például a rajta futó szoftverek konfigurálásával, foltozásával és telepítésével.

Az Azure virtuális gépeket többféleképpen lehet használni. Néhány példa:

Fejlesztés és tesztelés - Az Azure VM-ek gyors és egyszerű módot kínálnak egy számítógép létrehozására egy alkalmazás kódolásához és teszteléséhez szükséges speciális konfigurációkkal.
Alkalmazások a felhőben - Mivel az alkalmazás iránti kereslet ingadozhat, gazdaságilag érdemes lehet egy Azure VM-en futtatni az alkalmazást. Ön fizet a további VM-ekért, amikor szüksége van rájuk, és leállítja őket, amikor nincs rájuk szüksége.
Kiterjesztett adatközpont - Az Azure virtuális hálózatban lévő virtuális gépek könnyen csatlakoztathatók a szervezet hálózatához.
Az alkalmazás által használt VM-ek száma az igényeihez igazodóan felfelé és lefelé is skálázható.

Helyszínek
Az Azure-ban létrehozott összes erőforrás a világ több földrajzi régiójában van elosztva. Általában a régiót helynek nevezik a VM létrehozásakor. Egy VM esetében a hely megadja, hogy hol tárolja a virtuális merevlemezeket.

Elérhetőség
Az Azure bejelentette, hogy az iparágban vezető, 99,9%-os szolgáltatási szintű megállapodást kötött egyetlen példány virtuális gépre, feltéve, hogy a VM-et prémium tárolóval telepíti az összes lemezhez. Ahhoz, hogy a telepítése megfeleljen a szabványos 99,95%-os VM szolgáltatási szint megállapodásnak, továbbra is két vagy több VM-et kell telepítenie, amelyeken a munkaterhelését egy rendelkezésre állási készleten belül futtatja. A rendelkezésre állási készlet biztosítja, hogy a VM-ek az Azure adatközpontokban több hibatartományban legyenek elosztva, valamint különböző karbantartási ablakokkal rendelkező hosztokra telepítve. A teljes Azure SLA az Azure egészének garantált rendelkezésre állását ismerteti.

VM méret
Az Ön által használt VM méretét a futtatni kívánt munkaterhelés határozza meg. A választott méret ezután olyan tényezőket határoz meg, mint a feldolgozási teljesítmény, a memória és a tárolókapacitás. Az Azure sokféle méretet kínál a legkülönfélébb felhasználási módok támogatására.

Az Azure a VM mérete és operációs rendszere alapján óradíjat számít fel. A részleges órák esetében az Azure csak a felhasznált percekért számol fel díjat. A tárhelyet külön árazzák és számlázzák.

VM-korlátok
Az előfizetése alapértelmezett kvótakorlátokkal rendelkezik, amelyek hatással lehetnek sok VM telepítésére az Ön projektje számára. A jelenlegi előfizetésenkénti korlát 20 VM régiónként. A korlátok emelhetőek a növelést kérő támogatási jegy benyújtásával.

Operációs rendszer lemezek és lemezképek
A virtuális gépek virtuális merevlemezeket (VHD) használnak az operációs rendszer (OS) és az adatok tárolására. A VHD-ket használják az operációs rendszer telepítéséhez választható képekhez is.

Az Azure számos piactéri képet kínál a Windows Server operációs rendszerek különböző verzióival és típusaival való használatra. A piactéri képeket a képkiadó, az ajánlat, az sku és a verzió (jellemzően a verzió a legújabbként megadott) alapján azonosítják. Csak 64 bites operációs rendszerek támogatottak. 

Amennyiben szeretne az Azure-ban virtuális gépet futtatni, keressen minket bátran elérhetőségeinken.

By Laszlo Bocso 0 megjegyzés

Ossza meg:

Hagyj egy megjegyzést

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Most adtuk hozzá a kívánságlistához:
Ön most adta hozzá ezt a terméket a kosárhoz: