A nyilvános felhők ugyanúgy épülnek fel, mint a privát felhők. Mindkettő egy maroknyi technológiát használ az erőforrások megosztott poolokba történő virtualizálására, egy adminisztratív ellenőrzési réteg hozzáadására mindenhez, és automatizált önkiszolgáló funkciók létrehozására. Ezek a technológiák együttesen egy felhőt hoznak létre: privát felhőt, ha az az azt használók számára dedikált és általuk kezelt rendszerekből származik, nyilvános felhőt, ha megosztott erőforrásként több felhasználó számára biztosítja.A hibrid felhő pedig 2 vagy több összekapcsolt felhőkörnyezet - nyilvános vagy privát - kombinációja.

Az összes technológiának nem csak azért kell integrálódnia, hogy a felhő egyszerűen működjön, hanem azért is, hogy integrálódjon bármelyik ügyfél meglévő informatikai rendszerével - ez az, ami miatt a nyilvános felhők jól működnek. Ez az összekapcsolhatóság a talán leginkább figyelmen kívül hagyott technológián alapul: az operációs rendszeren. A felhőket létrehozó virtualizációs, kezelési és automatizálási szoftverek mind az operációs rendszer tetején helyezkednek el. Az operációs rendszer konzisztenciája, megbízhatósága és rugalmassága pedig közvetlenül meghatározza, hogy mennyire erős a kapcsolat a fizikai erőforrások, a virtuális adatállományok, a menedzsmentszoftverek, az automatizálási szkriptek és az ügyfelek között.

Hogyan használhatom a nyilvános felhőket?


A nyilvános felhő talán a legegyszerűbb a felhő telepítések közül: A több erőforrásra, platformra vagy szolgáltatásra igényt tartó ügyfél egyszerűen óránként vagy bájtonként fizet a nyilvános felhőszolgáltatónak, hogy akkor férjen hozzá a szükséges eszközökhöz, amikor szüksége van rá. Az infrastruktúrát, a nyers feldolgozási teljesítményt, a tárolást vagy a felhőalapú alkalmazásokat a szolgáltató tulajdonában lévő hardverről virtualizálják, adattavakba gyűjtik, irányítási és automatizálási szoftverek segítségével irányítják, és az interneten keresztül - vagy dedikált hálózati kapcsolaton keresztül - továbbítják az ügyfélhez.

Gondoljon erre a következőképpen. A felhőalapú számítástechnika egy aprólékosan kidolgozott infrastruktúra eredménye, hasonlóan ahhoz, ahogyan a mai elektromos, víz- és gázszolgáltatók is több éves infrastrukturális fejlesztés eredményei. A felhőalapú számítástechnika ugyanúgy hálózati kapcsolatokon keresztül válik elérhetővé, mint ahogyan a közművek földalatti csőhálózatokon keresztül váltak elérhetővé.

A lakástulajdonosok és a bérlők nem feltétlenül birtokolják a csövükből folyó vizet; nem felügyelik a készülékeiket működtető elektromos áramot előállító erőmű működését; és nem határozzák meg, hogyan szerzik be az otthonukat fűtő gázt. Ezek a lakástulajdonosok és bérlők egyszerűen csak megállapodást kötnek, használják az erőforrásokat, és fizetnek azért, amit egy bizonyos időn belül felhasználtak.

A nyilvános felhőalapú számítástechnika nagyon hasonló. Az ügyfelek nem birtokolják az általuk használt adataik gigabájtnyi tárhelyét; nem irányítják a szerverfarm működését, ahol a hardver lakik; és nem határozzák meg, hogy a felhőalapú platformjaikat, alkalmazásaikat vagy szolgáltatásaikat hogyan biztosítják vagy tartják karban. A nyilvános felhőfelhasználók egyszerűen csak megállapodást kötnek, használják az erőforrásokat, és fizetnek a felhasznált mennyiségért.

A nyilvános felhők olyan felhőkörnyezetek, amelyeket jellemzően nem a végfelhasználó tulajdonában lévő informatikai infrastruktúrából hoznak létre. A legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatók közé tartozik az Alibaba Cloud, az Amazon Web Services (AWS), a Google Cloud, az IBM Cloud és a Microsoft Azure.

By Laszlo Bocso 0 megjegyzés

Ossza meg:

Hagyj egy megjegyzést

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Most adtuk hozzá a kívánságlistához:
Ön most adta hozzá ezt a terméket a kosárhoz: