Az Exchange 2016 mainstream támogatásának vége a tervek szerint 2020. október 13-án ér véget. Ez azt jelenti, hogy 5 évvel a kiadása után ez a on-premises használt kiszolgáló belép a kiterjesztett támogatási időszakba. Az Exchange Server 2016 kiterjesztett támogatásának (vagy élettartamának) vége a tervek szerint 2025. október 14-én ér véget. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan érinti ez Önt, mi a következő teendő, és mi lesz az utolsó on-premises Exchange-verzió.

További információk az Exchange támogatási ciklusáról
Az Exchange Server 2016, mint (majdnem) minden más on-premises telepített Exchange Server, rendelkezik egy rögzített életciklus-irányelvvel. Röviden ez azt jelenti, hogy három támogatási periódusa van:

Mainstream Support - amikor a termék teljes mértékben támogatott. Ebben az időszakban az Exchange Server rendszeres hibajavításokat, biztonsági frissítéseket és új funkciókat kap. Ez egyben az az időszak, amely alatt kérheti a termék dizájnjának módosítását, kérhet funkciókat, jelenthet hibákat és kapcsolatba léphet a támogatással. A Mainstream Support egy adott Exchange Server-verzió kiadását követően 5 évig tart.

Kiterjesztett támogatás - ebben a szakaszban az Exchange Server nem kap kumulatív frissítéseket, de továbbra is kap biztonsági frissítéseket.


A támogatás végén túl - ekkor egy bizonyos Exchange Server kiadás nem támogatottá válik. Bár egyes vállalatok a kiterjesztett támogatási időszak lejárta után is használják az Exchange Servert, ez nem ajánlott. Ne számítson hibajavításokra vagy biztonsági frissítésekre, és ha bármilyen problémába ütközik - támaszkodjon saját szakértelmére és néhány technikai fórumra.

Az Exchange 2016 2020. október 13-án lép be a kiterjesztett támogatási időszakba. Öt évvel ezután a dátum után ér véget az élettartama. Ami érdekes, hogy a következő Exchange verzió, az Exchange 2019 pontosan ugyanezen a napon (2025. október 14-én) éri el a támogatás végét. Ez sok vállalatot elgondolkodtat: mi értelme áttérni az Exchange Server 2019-re? Különösen, mivel az új funkciók bevezetésekor a hangsúly az Exchange Online számára történő biztosításán van, nem pedig az on-premises elérhető kiadásokon. További részletekért tekintse meg az Exchange 2019 újdonságait.

Mi a következő lépés?
A következő lépések a hosszú távú terveitől függnek. A fő kérdés: tervezi-e az Exchange Online-ra való áttérést, vagy belátható időn belül marad az on-premises kiadáson?

Ha a Microsoft 365-re kíván áttérni

Ha a Microsoft 365 és az Exchange Online az, ahol a közeljövőben látja magát (vagyis a vállalati postafiókjait), akkor elvégezheti a Microsoft 365-re való áttérést. Többféle migrációs lehetőség áll rendelkezésére:

 

Hibrid migráció - ebben az esetben az on-premises Exchange-t használják a címzettek kezelésére. Mivel a kiterjesztett támogatási időszak biztonsági javításokat is tartalmaz, egyelőre az Exchange 2016 hibrid környezetben is használható a címzettek kezelésére.

Cutover migráció - amely során a postafiókokat egyenesen az Exchange Online-ra helyezi át. Lehetővé teszi az on-prem infrastruktúra minimalizálását.


Ha továbbra is on-premise mellett marad:
Ha az on-prem (például biztonsági vagy megfelelőségi okokból), akkor szem előtt kell tartania, hogy az Exchange 2016 és az Exchange 2019 kiterjesztett támogatási időszaka 2025. október 14-én lejár. A nem támogatott Exchange megtartása kockázatkezelési szempontból nem jó ötlet. A Microsoft Ignite 2020 rendezvényen az Exchange csapat bejelentette, hogy az Exchange 2019 nem az utolsó on-premises Exchange verzió lesz. Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni az Exchange Server vNextről és arról, hogy mit tudunk a még ki nem adott verzióra való áttérésről.

Az utols on-premises Exchange verzió:
A Microsoft Exchange Server vNext állítólag az utolsó Exchange Server lesz. Sok információ még nincs róla, de már most is egyértelmű, hogy ez az Exchange nem lesz olyan, mint a többi.

Greg Taylor az Exchange - Here, There and Everywhere című online ülésén jelentette be a nagy hírt az Exchange vNextről. Sajnos a nagy hír az, hogy még nincs hír. Van azonban néhány általános információ, amit megtudhatunk az ülésből:

Az Exchange Server vNext előfizetéses lesz. Ez az első alkalom az on-premises Exchange verziók esetében. A pozitívum, hogy jelenleg nem tervezik a támogatás leállítását. A frissítések és a támogatás minden aktív előfizető számára biztosított lesz. A hátránya - a folyamatos költségek, ami az egyik oka volt annak, hogy egyes vállalatok tartózkodtak a Microsoft 365-re való áttéréstől.
Az Exchange vNext tervezett megjelenési dátuma 2021 második fele.
Két egyedülálló funkció a migrációval kapcsolatban. Az első - támogatott lesz az Exchange 2013-mal való együttélés. Ami azt jelenti, hogy a natív dupla-hop migrációra csak az Exchange 2010 és régebbi verziók esetében lenne szükség). Másodszor - a kiadást követő két évig az adminok képesek lesznek in-place frissítést végezni. Más szóval az Exchange 2019-ből való migrációnak olyan egyszerűnek kell lennie, mint egy CU alkalmazásának.


Részletesebb információkat valószínűleg 2021 elején jelentenek be, és én mindenképpen beszámolok róla ezen a blogon. Maradjon velünk!

By Laszlo Bocso 0 megjegyzés

Ossza meg:

Hagyj egy megjegyzést

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Most adtuk hozzá a kívánságlistához:
Ön most adta hozzá ezt a terméket a kosárhoz: